Arna Sportsfiskarlag

Litt bakgrunnsinformasjon om Arna Sportsfiskarlag

Arna Sportsfiskarlag ble stiftet i 1985 av entusiaster som ønsket å reetablere laksestammen i Storelva i Arna. Laget driver med kultivering og tilrettelegging for fiske langs hele den lakseførende strekningen i elva som nå er blitt 4,8 km etter at vi fikk etablert laksetrapp i 2009. Fisket i den "øvre delen" blir åpnet i 2013. Storelva er det eneste lakseførende vassdrag i Bergen kommune. Arna Sportsfiskarlag har eget klekkeri og setter hvert år ut over 50000 yngel i vassdraget.
Laget har eget klubbhus som ligger på Liland, like ved  laksetrappen. Utenon fiskesesongen er klubbhuset åpent hver onsdag kveld med aktiviteter som fluebinding, slukstøping, og videokvelder etc. Arna Sportsfiskarlag har i dag ca. 140 medlemmer og er tilsluttet Norges Jeger og Fiskeforbund.

Bildet fra Storelva "Bergushøl" er malt av Michel-Miodrag Velickovic.
Flere av hans bilder kan ses ved å Klikk her!

 

 

HØYTIDELIG ÅPNING AV LAKSETRAPPEN I ARNAELVA DEN 05.06.09. 

VI GRATULERER ALLE MEDLEMMER MED LAKSETRAPPEN!

Se flere bilder i vårt BILDEGALLERI.

Det er med stolthet vi kan fortelle at den etterlengtede laksetrappen står nå majestetisk plassert i Lilandsfossen. Fredag, den 05.06.09. ble laksetrappen høytidelig åpnet. Dette er en ny oppgangsvei for laks og sjøørret forbi Lilandsfoss for å skaffe fisken adgang til høyereliggende, gode gyteplasser, og å skape muligheter for fiske ovenfor fossen. Storelva har ikkje lenger en lakseførende strekning på 1,8 km - vi kan nå tilby laksen ca 3 km til!

Vi gratulerer!

Styret og laksetrapputvalget.

  

 

   postmaster@arnasportsfiskarlag.com    Utviklet i KeyPublisher, et Keyteq AS©2007 produkt